CULTURA

Clara Bonfill mira al mar

  • Clara Bonfill EDDY KELELE.
  • Després d’ajornar la presentació al mes de juny per una laringitis aguda, la cantautora de Sant Joan les Fonts Clara Bonfill presentarà el seu tercer treball discogràfic en un espai que coneix molt bé, la Casa de Cultura, on ha presentat els seus discs anteriors. En el concert, que té lloc avui a les vuit del vespre, l’artista cantarà cançons recollides a L’altra cara de l’havanera, amb les quals s’endinsa en aquest gènere i la cançó de taverna des de la seva percepció personal.


    CULTURA

    La mare, la Lola i la sirena

     Clara Bonfill estrena el disc ‘L’altra cara de l’havanera’, en què dona veu a les dones

  • Clara Bonfill, a la gola del Ter: la imatge de la coberta del disc EDDY KELELE.
  • La cantant i periodista garrotxina Clara Bonfill –Clara Sánchez-Castro Bonfill en el DNI, fins ara simplement Clara en el món de la música– presentarà demà, dissabte, el seu tercer disc, L’altra cara de l’havanera , a l’auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (20 h, 3 euros). Hi actuarà amb gairebé tots els músics que han participat en el disc: Marc Mas, piano i direcció musical; Pedrito Martínez, contrabaix –en el disc també el toca Mònica Serra– i un quartet de corda: Frédéric Descargues i Helena Muñoz (violins), Joan Fèlix (viola) i François Ragot (violoncel).

    “El món de l’havanera és molt masculí, simplement perquè és un gènere que va néixer a les tavernes entre mariners i pescadors, i per això les dones gairebé sempre apareixen a les havaneres com les pàmfiles que esperen els seus homes o com a sirenes i taverneres vistes com a objecte de desig, sense una veu pròpia. Aquí va aparèixer el meu ofici de periodista, quan vaig començar a imaginar què pensaria la dona d’El llop de mar i vaig compondre la seva rèplica, La pell freda”, explica Clara Bonfill.

    llegir-ne més 


    «La meva Lola n’està fins al monyo, del pesat de la guitarra»

    Albert Soler
    06.06.2018 | 07:02

    «La meva Lola n'està fins al monyo, del pesat de la guitarra»

    «La meva Lola n’està fins al monyo, del pesat de la guitarra» Eddy Kelele

    La cantant Clara Bonfill, Clara Sánchez-Castro quan fa de periodista, presenta el 16 de juny a la Casa de Cultura de Girona «L´altra cara de l’havanera». Al disc, s’endinsa en les havaneres, el tango i altres cançons de taverna, però donant veu a personatges -diguem-ne- secundaris d´havaneres famoses

    La cançó del videoclip és «Què t´ha dit el mar». Què li diu?

    Moltes coses. Ja sé que semblaré una friqui, però hi parlo, amb el mar. La imatge del videoclip, jo asseguda a la roca, davant del mar… encara hi vaig estar dissabte passat.

    O sigui, es parlen mútuament? Realment és una mica friqui.

    Jo li parlo, i no sé si qui em contesta és el mar o el meu inconscient.

    O algú amagat darrere una roca.

    Ha, ha, no sóc tan friqui de parlar en veu alta, parlo per mi.

    No és una xafarderia, anar a gratar què hi ha darrere de cada cançó?

    No és xafarderia, és una feina de periodista. El que he fet és anar a buscar preqüeles, seqüeles, històries… sobre les havaneres que coneixem tots.

    El que jo deia: xafarderia.

    No em critiqui, que els periodistes som xafarders per naturalesa! La feina ha sigut la combinació perfecta entre el meu ofici de periodista i el de música.

    Doncs anem per feina: l´esposa del «Llop de Mar» s´entenia amb algú, per entretenir l´espera?

    Crec que per l´època no ho va fer, però ho hauria d´haver fet. Tal com diu la cançó, aquest home estava enamorat del mar. Doncs ja que aquesta dona va guardar tantes absències, vist amb perspectiva, potser s´ho hauria passat millor (riu).

    Com ho sap, el mariner que arriba, que la bella Lola l´està saludant a ell?

    «Sacó el pañuelo y me saludó…». Aquesta no la tracto, al disc, no sé a quantes milles de la costa estava el vaixell, l’home devia veure el mocador de la Lola. I potser també a ella, que devia estar bé. No?

    «Mare, vull ser pescador» la converteix en «Eres tan petit, fill meu». Preferiria que el seu fill fos pescador o frare?

    (Pensa) M´ha deixat morta! D´entrada potser pescador, és una feina maca, el que passa és que és dura, i a més els pescadors avui ho estan passant molt malament. Però és clar, la de frare incorpora el celibat, i es perdria una part molt important de la vida. O sigui que no ho sé. Puc dir pasapalabra?

    Pot dir tot el que vulgui. La Rosina del Verde Palmar era una mica favassa, pensant que el capità del vaixell també estava enamorat i la tornaria a buscar?

    Suposo que té clar que aquesta cançó la va escriure un home, no? Per tant, la figura de la dona és la que es deixa caçar per l´home i ella l´espera sempre més com una fava. A la cançó original un del cafetar li diu «noia, que aquell no tornarà, vine amb mi». Per això jo dono veu a les dones, les que no parlen. Les meves dones són canyeres.

    Què hauria de fer la Rosina?

    Se n´hauria d´anar amb el que li tira la canya, que el té allà mateix. Si en té ganes, és clar. I si no, que es quedi sola, que les dones estem molt bé, soles.

    No la veig a vostè esperant que torni el mariner del vaixell, no.

    Quan ja tens experiència i n´has esperat uns quants, aprens a dir «ja m´ho faig».

    Les dones de l´havanera són fleumes?

    I tant, que ho són, el món de l´havanera és masculí. Les dones són objectes passius, de desig. Les meves dones, en canvi, són un reflex de mi mateixa, o de les dones d´avui.

    Lola la Tavernera, «mou el cul, balanceja els pits, llença una rialla i mirant coqueta pica l´ullet al noi de Calella». Vol dir que no era una buscona?

    Devia ser una dona que havia d´aguantar molt pesats. La meva Lola n´està fins al monyo, del pesat de la guitarra, que li tira la canya perquè toca tres notes. I ella li diu que té un cubà, i que ella remena el cul al so dels tambors al seu país.


    Mos Azimans obrirà el 2 de juny els Concerts de Sant Domènec

    Peralada també programa Manu Guix, Clara Bonfill, Daniel Ligorio i el blues de la Big Mama Montse

    Ddg 16.05.2018 | 23:58

    Presentació dels concerts.

    Presentació dels concerts.

    El Cicle de Concerts de Sant Domènec, a Peralada, oferirà aquest estiu set concerts a partir del 2 de juny amb l’actuació del grup de música medieval Mos Azimans, un espectacle que formarà part de la Fira Medieval Na Mercadera, fira que tindrà lloc el diumenge 3 de juny en el centre històric de la vila.

    Després d’aquest concert inaugural, completen el cartell del cicle el cantautor Manu Guix (8 de juliol), les havaneres de Clara Bonfill (15 de juliol), el duet MazikDuo (22 de juliol), el pianista Daniel Ligorio (2 d’agost), les dives del blues Big Mama Montse & Sister Marion (10 d’agost), i el quartet vocal de barbershop The Hanfris Quartet (19 d’agost).

    La novetat d’enguany és el canvi d’horari dels concerts, a excepció de concert medieval que es realitzarà a les 8 del vespre, la resta es faran a les 10 del vespre.

    Els concerts són d’entrada gratuïta a excepció dels de Manu Guix, Daniel Ligorio i The Hanfris Quartet.

    Les entrades dels concerts de pagament es podran adquirir al Centre Cultural Sant Domènec a partir de l’1 de juliol.

    La presentació de la 23a edició del cicle va tenir lloc ahir en el marc del Claustre romànic de Sant Domènec, a Peralada.

    Durant l’acte, Abigaïl Prat, directora del Cicle, i Rosa Cortada, regidora de Cultura de Peralada, van presentar el programa i les novetats marcades en aquesta edició que es celebrarà els mesos de juny, juliol i agost.

    L’acte també va comptar amb la participació d’Oriol Aguilà, director del Festival Internacional Castell de Peralada.

    Aguilà, Cortada i Prat van remarcar la importància que els dos festivals treballin conjuntament, per reforçar Peralada com a destinació musical.


     El Punt Avui

    CULTURA

    Clara grava el seu disc d’havaneres

  • Clara, a l’estudi, amb el mestre Josep Bastons Foto: EDDY KELELE.
  • La cantautora i periodista garrotxina Clara Sánchez-Castro Bonfill, coneguda fins ara artísticament com a Clara , està enllestint el seu tercer disc, L’altra cara de l’havanera, que publicarà al maig amb el nom de Clara Bonfill. En aquest nou disc, que ha enregistrat als estudis 44.1 d’Aiguaviva, Clara Bonfill ha volgut apropar-se al món de les havaneres i de la cançó de taverna, “un univers que conec des de petita i que sempre m’ha fascinat”, en paraules d’aquesta cantant i compositora que en el disc anterior, moltClara, ja va fer aproximacions a aquest gènere en les cançons La pell fredaEl dia que coneguis el mar, també incloses a L’altra cara de l’havanera.

    En total, el nou disc inclourà deu cançons pròpies que toquen tots els gèneres de la cançó de taverna, des de l’havanera fins al tango passant pel vals o la jota. En aquests temes l’autora ha fet també “un treball periodístic” i ha donat veu als personatges que no n’havien tingut fins ara: l’esposa del Llop de mar, a La pell freda; la mare de la famosa havanera Mare, vull ser pescador, a Eres tan petit, fill meu, o la Lola, la tavernera, a El tango de la Lola. Clara Bonfill també mostra l’altra cara de Mariner de terra endins a Pastor de mar enllà, i la de Rosina de un verde palmar, a Estimada Rosina. A més, el disc es completa amb set havaneres clàssiques que han estat adaptades pel compositor Marc Mas, responsable de la direcció musical i els arranjaments. Els deu temes originals han estat musicats per l’autora, Marc Mas i els mestres Josep Bastons i Antoni Mas. El disc s’ha gravat amb un sextet format per Marc Mas (piano), Mònica Serra (contrabaix) i un quartet de corda liderat per Francesc Descargues.


    LA PERIODISTA I CANTAUTORA GARROTXINA, CLARA BONFILL, ENREGISTRA EL SEU TERCER DISC

    bonart   21 març 2018

    Clara Bonfill i el mestre Josep Bastons als Estudis 44.1

    Clara Bonfill enregistra aquests dies als estudis 44.1 d’Aiguaviva el que serà el seu tercer disc en solitari, L’Altra Cara de l’Havanera, que veurà la llum el mes de maig. Amb aquest nou treball discogràfic la cantautora garrotxina ha volgut apropar-se al món de les havaneres i de la cançó de taverna, un univers que coneix des de petita i que sempre l’ha fascinat. A L’Altra Cara de l’Havanera, Clara Bonfill presenta 10 cançons noves que toquen totes els gèneres de la cançó de taverna, des de l’havanera fins al tango passant pel vals o la jota. Totes escrites per ella mateixa, l’autora ha fet un treball periodístic donant veu als personatges que no n’havien tingut fins ara com l’esposa del Llop de Mar, a La pell freda, la mare de la famosa havanera Mare vull ser Pescador, amb Eres tan petit fill meu o la Lola la Tavernera, amb El tango de la Lola. També ha deixat volar la seva imaginació per descriure el moment en què es varen enamorar el Pastor i la Sirena, de la Sardana de l’Empordà, o com havia de ser la vida d’un pescador que somiava ser pastor i córrer per les muntanyes, l’altra cara de Mariner de Terra Endins, a Pastor de Mar enllà. Sense oblidar els “americanos” que varen anar a Cuba, ha escrit l’altra cara de Rosina de un verde Palmar, Estimada Rosina. Així, l’Altra Cara de l’Havanera inclou 7 havaneres clàssiques versionades pel compositor, Marc Mas, i 10 temes originals de la Clara Bonfill musicats per ella mateixa, en Marc Mas i pels dos grans mestres del gènere de casa nostra: Josep Bastons i Antoni Mas.

    Renovar el gènere i donar una volta a les havaneres de tota la vida
    Les set havaneres conegudes es presenten amb nous arranjaments, que busquen donar un altre aire a què ja hem escoltat tantes i tantes vegades. Clara Sánchez Castro, en endavant com a cantautora, Clara Bonfill, explica que “ho hem fet des del respecte i la senzillesa, buscant l’impacte de les petites coses i tenint molt en compte l’estètica i la bellesa de les cançons originals. Per fer-ho hem comptat amb la direcció musical i els arranjaments del compositor cassanenc Marc Mas i una formació de sextet amb piano (Marc Mas), la contrabaixista, Mònica Serra i un fantàstic quartet de corda, encapçalat pel 1r violí, Francesc Descargues“.
    En el seu darrer disc moltClara ja s’intuïa un tastet de què la lletrista i cantautora volia fer amb el seu següent disc en els temes de La pell freda i El Dia que coneguis el Mar, que també seran a L’Altra Cara de l’Havanera.

    Fotos Eddy Kelele.

    Marc Mas, Carles Xirgo, Clara Bonfill i el mestre Josep Bastons


    CASSÀ DE LA SELVA – 12 juliol 2017 2.00 h

    CULTURA, El Punt Avui

    Clara preestrena a Cassà ‘L’altra cara de l’havanera’

     La cantant interpretarà demà al Solfejant temes propis i aliens que representen diversos estils del cant de taverna, amb una sonoritat renovada

     Divendres actuarà a la cantada de Sant Antoni

  • Clara, amb els músics que l’acompanyen en aquest projecte, durant un assaig a la Sala Galà de Cassà, dilluns passat Foto: QUIM PUIG.
  • La cantant, compositora i periodista garrotxina Clara Sánchez-Castro, coneguda artísticament com a Clara , farà demà en el cicle Solfejant de Cassà de la Selva la preestrena del seu nou projecte, L’altra cara de l’havanera, en un concert que tindrà lloc al pati de Can Trinxeria (22 h, 10 euros). Clara vol enregistrar íntegrament el repertori d’aquest espectacle l’hivern vinent als estudis 44.1, perquè el disc és publiqui a la primavera. “Cassà ens ha donat l’oportunitat de preparar i presentar aquest concert davant d’un públic molt exigent i ens ha donat totes les facilitats”, afirma Clara, que ha estat assajant a la Sala Galà.

    Acompanyada pel músic cassanenc Marc Mas, com a director musical, pianista i arranjador; el contrabaixista Pedrito Martínez i el quartet de corda Gruppetto –format per Neus Cuberta, Francesc Alsina, Joan Fèlix i Domènech Surroca–, Clara interpreta en aquest nou espectacle no només havaneres, sinó també altres estils del cant de taverna, com ara el tango, la jota, el bolero i el valset, a través d’una selecció de cançons molt conegudes que complementa amb temes propis.

    De fet, les cançons compostes per Clara, en alguns casos fent tàndem amb dos autèntics mestres del gènere, Josep Bastons i Antoni Mas –que demà assistiran al concert–, funcionen argumentalment com si fossin “preqüeles o seqüeles” dels set clàssics seleccionats. “Gairebé podria dir que he fet un treball periodístic amb aquestes històries, i en alguns casos he donat veu a qui no en tenia en les havaneres ja populars”, diu. En un concert que comença i acaba amb dos temes propis que remarquen la seva profunda relació amb el mar –Què t’ha dit el mar? i El meu mar–, El llop de mar es complementa amb La pell freda (Clara i Antoni Mas), i Mare vull ser pescador té la rèplica a Eres tan petit, fill meu, una creació de Clara i Josep Bastons que mostra la tragèdia d’un pescador desaparegut en alta mar des del punt de vista de la dona. Un vincle semblant s’estableix entre Lola la tavernera i El tango de la Lola (Clara i Mas); entre Mariner de terra endins i Pastor de mar enllà (Clara i Bastons), una cançó sobre un mariner que somia ser pastor, ja enregistrada prèviament pel grup Arjau. En aquest singular joc musical i narratiu, Rosina de un verde va seguida d’Estimada Rosina, amb lletra i música de Clara; La barca xica, d’El dia que coneguis el mar (Clara i Mas), i La sardana de l’Empordà interactua amb El pastor i la sirena, una altra creació al 100% de la cantant. En el seu primer disc, Autoretrat (2011), Clara ja va incloure-hi L’havanera del nàufrag, una composició pròpia que després també han inclòs en el seu repertori Port Bo –que la van interpretar a la cantada de Calella–, Neus Mar i el grup lleidatà Boira.

    “M’encanten les melodies de les havaneres i tenia ganes de destacar-les amb uns nous arranjaments que alhora fossin respectuosos amb les melodies originals. I pel que fa a les meves composicions, són molt puristes i, en alguns casos, estan força despullades, amb la veu només acompanyada pel piano i el contrabaix”, diu Clara, que divendres també actuarà, acompanyada per Mas i Martínez, a la primera jornada de la Cantada d’Havaneres i Boleros de Sant Antoni, amb Arjau i Peix Fregit.


    XaropClown celebra el seu desè aniversari a l’Auditori

    24.04.2017 | 09:58 Diari de Girona

    XaropClown celebra el seu desè aniversari a l'Auditori

     L’auditori de Girona va acollir divendres un multitudinari concert per commemorar el 10è aniversari de XaropClown, uns pallassos que porten un somriure als infants que hi ha als hospitals i a centres per a la gent gran. Les actuacions van anar a càrrec de Lídia Torrejón, Santi Fontclara i Clara.

    SOCIETAT El Punt Avui

    Clara i Lydia Torrejón, amb Xarop Clown

    Les dues cantants ofereixen avui un concert solidari a l’Auditori de Girona

  • Santi Fontclara, Lydia Torrejón, Ángeles García (directora artística de Xarop Clown) i Clara Foto: EDDY KELELE.
  • Clara i Lydia Torrejón, dues de les veus gironines que van participar en l’últim disc de La Marató de TV3, tornen a trobar-se avui per una bona causa solidària: les dues cantants actuaran aquest vespre a la sala de cambra de l’ Auditori de Girona (20 h, 12 euros), en un concert a benefici de Xarop Clown , pallassos d’hospital de Girona, que celebra el seu 10è aniversari com a entitat sense ànim de lucre que porta somriures als nens i nenes ingressats als centres hospitalaris.

    Clara , nom artístic de la cantautora i periodista garrotxina Clara Sánchez-Castro, ha preparat per a l’ocasió un repertori especial en què combinarà cançons d’amor pròpies i alienes, acompanyada al piano per Marc Mas. A més dels temes del seu segon disc, moltClara –entre ells, Little warrior boy, dedicat a un nen que va lluitar amb valor contra el càncer–, Clara també estrenarà una havanera i una ranxera dedicada a Frida Kahlo.

    La saltenca Lydia Torrejón interpretarà les cançons del seu primer disc, Mil batallas, amb una banda dirigida pel guitarrista Santi Fontclara. Entre altres sorpreses, Clara i Lydia Torrejón interpretaran conjuntament les seves dues cançons per a La Marató: Angie i Quan jo feia moure el món.


    La Clara present al disc de La Marató 2016 

    La cantautora gironina Clara interpreta “Angie” dels Rolling Stones juntament amb el grup Cybee i Maria Cambray. La producció musical ha anat a càrrec de Toni Ten.

    Presentació del disc i el llibre de La Marató

    De l’1 al 4 de desembre es posarà a la venda “El disc de La Marató” a través de 15 mitjans de comunicació. Un disc doble en commemoració del 25è aniversari de La Marató. Especial també és “El llibre de La Marató”, editat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Ara Llibres, que se suma a la celebració dels 25 anys de La Marató i reuneix 9 escriptors amb il·lustracions fetes expressament per a cada un dels relats i un text coral dels 28 presentadors que any rere any han conduït el programa de La Marató, coordinat per Màrius Serra.

    CULTURA El punt Avui
    CAMPLLONG25 juliol 2016 2.00 h

    Musicant aposta per la diversitat musical del país

    El festival de Campllong porta, del 30 d’agost al 2 de setembre, Clara, Port Bo i Els Pescadors de l’Escala, Quartet Teixidor, Quartet Mèlt i Geriona

    • Clara Sánchez-Castro orbirà el Musicant Foto: JOAN SABATER.

    El cicle Musicant compleix la 12a edició. Des de les partitures de cambra fins a la cançó d’autor més actual, el festival de Campllong presenta una programació amb quatre propostes musicals que, com és habitual, tenen com a denominació d’origen la música del país feta a les nostres contrades.

    Per començar, el 30 d’agost (21.30 h) la cantant i compositora gironina Clara demostrarà per què és de les artistes amb una important projecció dins el panorama musical actual. Clara Sánchez-Castro intentarà connectar amb el públic des del minut zero amb la seva veu dolça i potent per desplegar el seu segon treball, Molt Clara, integrat per temes que inclouen un gran ventall de gèneres: pop, folk, balada, rap i havanera.

    I precisament havaneres és el que interpretaran a l’escenari Port Bo i Els Pescadors de l’Escala (31 d’agost, 21.30 h). Acompanyats d’Indira Ferrer (soprano) i Antoni Mas (piano), les dues formacions presentaran un litigi –titulat El cafè de l’Havana– que el públic tindrà difícil de solucionar: aclarir cançó rere cançó on van germinar per primer cop les havaneres, si a Palafrugell o a l’Escala.

    Pel dijous 1 de setembre, el Quartet Teixidor s’encarregarà de donar a conèixer partitures oblidades del repertori català, juntament amb les grans obres del repertori clàssic. El programen l’integren quartets de corda de compositors gironins com ara Francesc Civil i Josep Baró, a més de l’obra Si vera somnia de Jordi Domènech, partitura inspirada en el cançoner eròtic amorós de Ripoll (s. XII).

    Finalment, el 2 de setembre dos dels grups vocals amb més èxit del moment, Quartet Mèlt i Geriona, compartiran escenari a Campllong. Projectats a través del programa Oh, happy day de TV3, Quartet Mèlt i Geriona oferiran una selecció de les cançons que integren els seus últims treballs.


     

    Gestió Cultural Universitat de Girona

    DILLUNS, 11 D’ABRIL DE 2016

    LA PERIODISTA QUE ESCRIU CANÇONS

    Eren les 17:55 de la tarda i el restaurant “Els jardins de la Mercè” ja estava ple, poca gent més hi cabia. Els últims en entrar es van haver de conformar en estar de peus. Amb un ambient molt acollidor i poc il·luminat sortia Clara a l’escenari. Un escenari petit, com el format del concert. Només ella acompanyada del pianista Marc Mas. Deixant de banda el quartet de corda que l’havia acompanyat en el seu últim disc. Un quartet de corda que sempre dóna molt de joc en un concert. Tant se val. El format acústic va estar bé.

    Amb una presentació mig cantant, mig parlant, Clara ens va explicar la seva trajectòria com a cantant. De fet, ella és periodista. Per això em queda el cap la frase “la periodista que escriu cançons”. Entre una versió reduïda de Let it go (“no em puc creure que faci això” va dir) i algunes paraules més va dir que “només que em deixin cantar ja sóc feliç”. Era la primera vegada que escoltava a Clara en directe. Abans d’anar al concert ja havia escoltat algunes cançons per saber el que em trobaria. No hi ha comparació entre un directe i un disc. Molt millor en directe, encara que sigui en format acústic. El format acústic sempre té un to més intimista i així es va notar. Ara sí, començava el concert.

    Va ser un concert molt emocionant i sensible part de la cantant mezzosoprano. El públic va estar encantat i així ho va demostrar aplaudint amb força al final de cada cançó. Entre cançó i cançó, Clara sempre feia una petita introducció. Si Clara era encantadora per parlar i interactuar amb el públic, el seu pianista, Marc Mas, era tot el contrari. Es limitava a assentir amb el cap quan ella li preguntava cosa. “Ell és així” va dir Clara. La cantant va fer participar en una ocasió al públic i va dir que “el més interessant és el camí que fas i la gent que trobes en ell”. Un dels moments més sensibles va ser el moment en què va cantar aquella cançó per anar a dormir que va dedicar a Martí, un nen de vuit anys que va perdre la batalla contra el càncer. Amb aquella veu dolça i en anglès va fer posar el públic la pell de gallina.

    Tot i així, va reservar les millors cançons pel final. A Respira, on al disc fa duet amb el raper Saiko, va haver de fer ella les parts del raper únicament parlant. També van ser formidables les seves versions de les havaneres. La millor cançó, però, va ser Amor líquid, una cançó que té molta força i que Clara va cantar amb molt sentiment i passió. Llàstima que no hi hagués Miquel Abras per fer el duet.

    Amb una hora i escaig de concert la gent en va tenir prou per emocionar-se amb les cançons de Clara. El públic va aplaudir durant una bona estona, moment en què cantant i pianista es posaven de peus per saludar. Va ser un concert preciós.

    Josep Coll Muñoz


    CULTURA

    MÚSICA

    Clara, a Strenes

    • Clara, en un moment del concert Foto: EDDY KELELE.
     La cantant garrotxina Clara va presentar ahir a la tarda la versió més intimista del seu segon disc, moltClara, acompanyada pel piano de Marc Mas en un concert del festival Strenes que va omplir Els Jardins de la Mercè, de Girona. Clara va mostrar el seu ampli ventall de registres, des de l’havanera fins al pop de Respira i L’amor líquid, abans de donar pas a l’actuació de Marion Harper.

    moltClara, en format acústic, al festival Strenes de Girona dins la secció “descobertes”

    strenes portada el punt strenes interior el punt strenes diari de girona


    STRENES ES CONSOLIDA COM EL FESTIVAL PRESCRIPTOR

    dimarts 9 de febrer de 2016 (festivalstrenes.cat)

    Les més de 20.000 persones que van passar pel festival l’any passat han propiciat que Strenes es consolidi a passes de gegant. En només tres edicions Strenes és el festival que marca l’inici de la temporada musical catalana. La majoria de bandes que actuen al festival són aquelles que podrem veure a gran part del festivals estiuencs del país.

    Seguim concebint la ciutat de Girona com un gran espai escènic on hi tenen cabuda tots els formats musicals actuals. A diferència de les dues primeres edicions, Strenes surt més al carrer, sumant espais emblemàtics de la ciutat, que donen un valor afegit als concerts.

    D’aquesta manera el festival guanya referències pròpies. Tothom associa el concert de Sopa de Cabra del terrat de l’oficina de turisme amb Girona i el festival Strenes.

    En aquesta quarta edició, que se celebra del 2 al 24 d’abril, fem un pas endavant, sumant nous espais com les Escales de la Catedral, la Plaça Sant Fèlix i el Museu D’Art (MD’A). Integrant-los al festival no només com a un marc estètic sinó com a espais on el públic pugui viure una experiència musical en un entorn emblemàtic d’una ciutat amb interès turístic com Girona.

    Durant el mes d’abril Girona es converteix en l’epicentre musical de Catalunya. Segons un estudi realizat per l’Ajuntament de Girona, el festival Strenes té un impacte econòmic per a la ciutat de 750.000€. Per cada euro que inverteix l’Ajuntament en el festival, hi ha un retorn cap a la ciutat de 7,83€. La mitja de despesa dels espectadors del festival és d’uns 25€, això significa que la majoria d’espectadors realitzen un àpat a la ciutat abans o després de l’actuació.

    El concert de Sopa de Cabra a l’oficina de turisme marca un abans i un després pel festival i per a la ciutat. Posicionant Girona entre les tres grans capitals que han apostat per un esdeveniment d’aquestes característiques. El dia 02 d’abril inaugurem el festival a les 19.00h de la tarda. També es tractarà d’una acció sorpresa que desvetllarem durant les properes setmanes.

    Si la inauguració de l’any passat ja està a la retina de tots els amants de la música, volem incorporar un nou gran esdeveniment al festival. Un gran concert de clausura que s’ubicarà a les escales de la Catedral, un dels espais més emblemàtics de la ciutat i amb un gran valor afegit. Un espai escènic natural que funciona com si d’un auditori es tractés.

    Macaco és l’artista escollit per protagonitzar un dels grans concerts de l’Strenes d’enguany. Un dels grans creadors del nostre país realitzarà un concert a mida, on tots els seus grans èxits es podran escoltar amb uns arranjaments més íntims. L’espai té un aforament limitat de 800 persones i estem convençuts que la suma de Macaco i d’aquest espai espectacular faran d’aquest un dels grans moments del festival.

    Amb una reubicació de l’escenari, la Plaça Sant Fèlix serà un dels nous espais per on esperem que el festival creixi en assistència de públic en aquesta edició. Hem dissenyat pel 09 i el 16 d’abril un espai, on de manera gratuïta, podrem veure tres artistes diaris de gran nivell i popularitat (19:00h – 22:00h i 00:00h). A més de música també hi haurà una fira de food trucks que permetrà al públic viure una experiència més completa. El dia 09 d’abril, a les 19:00h actuarà Animal; a les 22:00h, The Excitements, i a les 00:00h, Germà Negre. El dia 16 d’abril, a les 19:00h, Maïa Vidal pujarà a l’escenari abans de Joan Colomo, a les 22:00h, i ZOO, a les 00:00h.

    El Museu d’Art, ubicat a l’imponent antic Palau Episcopal, acollirà una sala de concerts per a 100 persones, on podrem gaudir molt de prop de les actuacions dels artistes de format més íntim del festival. Viure un concert envoltat d’art i d’història és un dels luxes que esperem que sedueixin a l’espectador. Aquests concerts estan previstos a les 20:00h de la tarda, i després de l’actuació, es podrà conversar i compartir una copa amb els músics. La programació del Museu d’Art és: divendres 08 abril, Gemma Humet; dissabte 09 abril, Dom la Nena; divendres 15 abril, Maria Arnal i Marcel Bagés, i divendres 22 abril, Pau Alabajos.

    Foto_Strenes_DEF-2c2c4120b2f9666b35f678a785b00cd7.jpg

    Entrevista a la secció “Perfil de dona” de la revista Girona Gastronòmica del mes de gener de 2016 (nº21)
     perfil de dona Clara moltClara Revista Girona Gastronòmica gener 2016portada revista Girona Gastronòmica gener 2016

    CULTURA El Punt Avui  Girona

    MÚSICA

    Clara estrena disc

    La cantant garrotxina Clara va presentar ahir el seu segon disc, moltClara, en un concert que va omplir l’auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona i va tenir alguns moments més propers a la “performance”, com ara les intervencions de Francesc Sánchez Carcassés i Salvador Garcia-Arbós, que com a presentadors atípics van polemitzar sobre l’havanera i van acabar cantant amb ella El meu avi. Acompanyada de Marc Mas (piano), Pedrito Martínez (baix i contrabaix), Enric Canada (bateria) i Jordi Aguilar (guitarra), Clara va interpretar els 12 temes del disc, inclosos La mandra, que va cantar amb la seva filla Maria, i Respira, amb el raper Saiko.


     

    ara comarques gironines   CANÇÓ

    Clara s’acompanya de Saiko i Miquel Abras al seu nou disc


    CULTURA

    Clara presentarà demà a Girona el seu segon disc

    La cantautora estrenarà els temes de ‘moltClara’ a l’auditori de la Casa de Cultura

    Hi intervindran Francesc Sánchez Carcassés i Salvador García-Arbós

  • Clara Foto: EDDY KELELE.
  • La cantautora garrotxina Clara presentarà demà el seu segon disc,moltClara (Temps Record), a l’auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (20 h, tres euros), que tindrà com a presentadors excepcionals els periodistes Francesc Sánchez Carcassés i Salvador Garcia-Arbós. Clara, nom artístic de la també periodista Clara Sánchez-Castro (Sant Joan les Fonts, 1972), actuarà acompanyada en aquest concert per bona part dels músics que van participar en la gravació: Marc Mas, pianista i productor del disc; Pedrito Martínez, baix; Enric Canada, percussió, i Jordi Aguilar, guitarra. També pujarà a l’escenari el raper gironí Saiko, que ha col·laborat aRespira, primer single i videoclip del disc, realitzat pel blanenc Javier García, que també ha produït aquest tema. Clara presentarà també el disc a Olot, la ciutat on viu, en un concert que tindrà lloc el 9 de gener vinent a El Torín, coincidint amb el llançament del segon videoclip, L’amor líquid, en el qual fa un duet amb el cantant bisbalenc Miquel Abras.

    “A moltClara ja no sóc la cantautora clàssica del primer disc,Autoretrat (2011). Aquí hi ha reflectides un ventall molt més ampli de les músiques que m’agraden, des del pop i el folk a l’havanera”, diu Clara, que ha aconseguit que tres cançons seves hagin sonat, interpretades per grups diferents, a la cantana d’havaneres de Calella de Palafrugell. En aquesta línia, a moltClara hi ha cançons com ara El dia que coneguis el mar i La pell freda, amb música d’Antoni Mas, que va produir el primer disc de Clara i ara ha passat el testimoni al seu fill Marc. “Ell toca tots els pals i ha captat molt bé la música que jo volia fer, tal com sonava al meu cap”, diu la cantant, que subratlla que el disc té moments nostàlgics i romàntics, però també sonoritats rockeres.

    Present en totes les plataformes digitals, el disc acaba amb un tema en anglès, Little warrior boy (Petit guerrer), basat en la història real d’en Martí, un nen de sis anys que va morir víctima d’un càncer, a partir d’un poema que li va dedicar el seu pare.


     

    moltClara contraportada Diari de Girona Albert Soler 2015


    La cantautora gironina Clara treu al mercat el seu segon disc, ‘moltClara’

    El primer single compta amb la producció musical del músic i realitzador  Javier García, que també signa la direcció del videoclip. Un tema sorprenent on la Clara barreja el seu univers melòdic amb el del rap del gironí  Saiko. Una fusió que també s’escenifica en el videoclip, mesclant imatges d’un entorn industrial amb les d’un camp de blat a la posta de sol. Un crit a la vida i a activar la força interior per aconseguir les teves metes.


     

    7 octubre 2015
    NOTÍCIES GIRONA
    LA PERIODISTA I CANTAUTORA GIRONINA CLARA, TREU AL MERCAT EL SEU SEGON DISC
    bonart
    El nou disc de la Clara, moltClara, és un projecte molt personal i heterodox compost per diferents gèneres musicals. Des del rap, el folk, el pop, passant per la balada més íntima i tocant, de nou, el gènere de l’havanera, és un treball sense normes pensat per consumir com una llista de l’Spotify. “És una barreja de tots els estils musicals que durant anys he escoltat com una adicta. El resultat és un disc heterogeni i esbojarrat, intens, imprevisible, apassionat, sincer, delicat, dramàtic i alegre. Totes les cares del seu calidoscopi interior”, explica la mateixa autora.


     

     

     

     

     

     

     

    Temporada de Música 2015 (setembre-desembre)

    Venda anticipada d’entrades a Secretaria de la Casa de Cultura, de dilluns a divendres de 9 a 13h i de 16h a 19h. Venda d’entrades a l’Auditori Josep Viader 30 minuts abans de l’inici del concert. Es poden fer reserves (màx. 5 entrades) al correu electrònic entrades@casadecultura.org. Les entrades reservades s’han de recollir a la Casa de Cultura amb antelació (com a mínim 30 minuts abans de l’inici del concert).

    programa set-des casa de cultura 2015


    Clara i Iconna, junts en un vídeo inspirat pel procés

    El Punt Avui  CULTURA   11 setembre 2015 2.00 h

    La periodista i cantautora gironina Clara estrena avui a les xarxes socials el videoclip Tossudament dolça, “un retrat emotiu que mostra el procés des d’una visió gironina”, a partir de la cançóDolça, inclosa al disc moltClara, que s’editarà l’1 d’octubre…


     

    CLARA I L’AGÈNCIA ICONNA ES FUSIONEN EN EL VIDEOCLIP “TOSSUDAMENT DOLÇA”

    bonart  10 setembre 2015

     

    El dia 11 de setembre les xarxes socials serviran de plataforma per presentar el videoclip Tossudament dolça, un treball d’amor a Catalunya on els periodistes gironins mostren de manera molt gràfica i emotiva, el procés català. La cançó Dolça forma part de moltClara, el darrer treball discogràfic de la cantautora i periodista garrotxina, Clara, que es presentarà el 16 d’octubre, a la Casa de Cultura de Girona…


     

    La cantautora girona Clara i l’agència de fotonotícies Iconna es fusionen al videoclip ‘Tossudament dolça’

    ARA Girona

    La cançó ‘Dolça’ i les fotografies de l’exposició ‘Tossudament’ mostren de manera gràfica i emotiva el procés català…


    bonart  14 juny 2015
    La cantautora i periodista gironina Clara Sánchez-Castro Bonfill ha gravat el segon treball discogràfic que està format per 12 temes i veurà la llum l’octubre del 2015. Compta amb la col·laboració del cantautor Miquel Abras, a L’amor líquid, del raper gironí Saiko a Respira i la veu calida de la seva filla Maria, a La Mandra. Es un disc heterodox pensat per escoltar com una llista de l’Spotify…

    La cantautora Clara grava el seu disc “més emocional”

    Es titula ‘@moltClara’ i disposa de la col·laboració del cantant de la Bisbal Miquel Abras i el raper gironí Saiko

    Sota la direcció musical de Marc Mas, té previst que surti a la llum a l’octubre

    Clara Sánchez-Castro enregistra el seu segon disc,’@moltClara’

    Sota la direcció musical del cassanenc Marc Mas, el grava aquesta setmana als estudis 44.1 d’Aiguaviva


    Clara Sánchez Castro grava el segon disc, «@moltClara»

    GIRONA | DDG Sota la direcció musical del cassanenc Marc Mas, la cantant garrotxina Clara Sánchez Castrogravarà als estudis 44.1 d’Aiguaviva durant la primera setmana de juny el seu segon disc, @moltClara.

     


     

    CLARA ENREGISTRA EL SEU SEGON DISC “@MOLTCLARA”

    2 juny 2015

    NOTÍCIES AIGUAVIVA

    bonartDesprés de tres anys del seu primer treball discogràfic, Autoretrat, la periodista i cantautora gironina, Clara Sánchez-Castro Bonfill (Sant Joan les Fonts, 1972) ha decidit enregistrar el seu segon disc. @moltClara és un projecte molt més personal i heterodox compost per diferents gèneres musicals…

    facebooktwitteryoutubefacebooktwitteryoutube

    Leave a Reply