LA PERIODISTA I CANTAUTORA GARROTXINA, CLARA BONFILL, TREU AL MERCAT EL SEU TERCER DISC ‘L’ALTRA CARA DE L’HAVANERA’

 

La presentació serà el pròxim 16 de juny, a les 20h, a la Casa de Cultura

Girona, 28 de maig de 2018. A partir de l’1 de juny  Clara Bonfill treu al mercat el seu tercer treball discogràfic L’Altra Cara de l’Havanera, que presentarà a la Casa de Cultura de Girona el pròxim dissabte 16 de juny, a les 20h . Amb aquest nou disc la cantautora garrotxina s’endinsa en el món de les havaneres i de la cançó de taverna, un univers que coneix des de petita i que sempre l’ha fascinat. A L’Altra Cara de l’Havanera, Clara Bonfill presenta 10 cançons noves que toquen tots els gèneres de la cançó de taverna, des de l’havanera fins al tango, passant pel vals o la jota. El ‘single’ que encapçala el videoclip té per nom Què t’ha dit el mar i parla de la relació tan especial que l’autora té amb el mar, font d’inspiració i company de viatge. A l’Altra Cara de l’Havanera, Clara Bonfill ha fet un treball periodístic donant veu als personatges que no n’havien tingut fins ara, la majoria dones, com l’esposa del Llop de Mar, a La pell freda, la mare de la famosa havanera Mare vull ser Pescador, amb Eres tan petit fill meu, o la Lola la Tavernera, amb El tango de la Lola. També ha deixat volar la seva imaginació per descriure el moment en què es varen enamorar el Pastor i la Sirena, de la Sardana de l’Empordà, o com havia de ser la vida d’un pescador que somiava ser pastor i córrer per les muntanyes, l’altra cara de Mariner de Terra Endins, a Pastor de Mar enllà.  Sense oblidar els “americanos” que varen anar a Cuba, ha escrit l’altra cara de Rosina de un verde Palmar, Estimada Rosina. Així, l’Altra Cara de l’Havanera inclou  6 havaneres clàssiques versionades pel compositor, Marc Mas, i 10 temes originals de la Clara Bonfill musicats per ella mateixa, Marc Mas i pels dos grans mestres del gènere de casa nostra:  Josep Bastons i Antoni Mas.

Renovar el gènere i donar una volta a les havaneres de tota la vida

Les sis havaneres conegudes es presenten amb nous arranjaments, que busquen donar un altre aire al que ja hem escoltat tantes i tantes vegades. Clara Sánchez- Castro, en endavant com a cantautora, Clara Bonfill (incorpora el seu cognom matern) explica que “ho hem fet  des del respecte i la senzillesa, buscant l’impacte de les petites coses i tenint molt en compte l’estètica i la bellesa de les cançons originals”. Per fer-ho ha comptat amb la direcció musical i els arranjaments del compositor cassanenc Marc Mas i una formació de sextet amb piano (Marc Mas), els contrabaixistes, Mònica Serra i Pedrito Martínez,  i un fantàstic quartet de corda, encapçalat pel 1r violí, Fréderic Descargues. En el seu darrer disc, moltClara, ja s’intuia un tastet del que la lletrista i cantautora volia fer amb el seu següent disc en els temes de La pell freda  i El Dia que Coneguis el Mar, que també seran a L’Altra Cara de l’Havanera.

Per a més informació:

Premsa i management: Eva Arderiu – Telèfon: 686 37 07 93 Correu: eva.arderiu@periodistes.org Web:  www.clarabonfill.com

 

 


 

LA PERIODISTA I CANTAUTORA GARROTXINA, CLARA BONFILL, ENREGISTRA EL SEU TERCER DISC L’ALTRA CARA DE L’HAVANERA

 

Girona, 20 de març de 2018. Clara Bonfill enregistra aquests dies als estudis 44.1 d’Aiguaviva el que serà el seu tercer disc en solitari, L’Altra Cara de l’Havanera, que veurà la llum el pròxim de maig. Amb aquest nou treball discogràfic la cantautora garrotxina ha volgut apropar-se al món de les havaneres i de la cançó de taberna, un univers que coneix des de petita i que sempre l’ha fascinat. A L’Altra Cara de l’Havanera, Clara Bonfill presenta  10 cançons noves que toquen totes els gèneres de la cançó de taberna, des de l’havanera fins al tango passant pel vals o la jota. Totes escrites per ella mateixa, on ha fet un treball periodístic donant veu als personatges que no n’havien tingut fins ara com l’esposa del Llop de Mar, a La pell freda, la mare de la famosa havanera Mare vull ser Pescador, amb Eres tan petit fill meu o la Lola la Tavernera, amb El tango de la Lola. També ha deixat volar la seva imaginació per descriure el moment en què es varen enamorar el Pastor i la Sirena, de la Sardana de l’Empordà, o com havia de ser la vida d’un pescador que somiava ser pastor i córrer per les muntanyes, l’altra cara de Mariner de Terra Endins, a Pastor de Mar enllà.  Sense oblidar els “americanos” que varen anar a Cuba, ha escrit l’altra cara de Rosina de un verde Palmar, Estimada Rosina. Així, l’Altra Cara de l’Havanera inclou 7 havaneres clàssiques versionades pel compositor, Marc Mas, i 10 temes originals de la Clara Bonfill musicats per ella mateixa i pels dos grans mestres del gènere de casa nostra:  Josep Bastons i Antoni Mas.

Renovar el gènere i donar una volta a les havaneres de tota la vida

Les set havaneres conegudes es presenten amb nous arranjaments, que busquen donar un altre aire al que ja hem escoltat tantes i tantes vegades. Clara Sánchez Castro, en endavant com a cantautora, Clara Bonfill, explica que “ho hem fet  des del respecte i la senzillesa, buscant l’impacte de les petites coses i tenint molt en compte l’estètica i la bellesa de les cançons originals. Per fer-ho hem comptat amb la direcció musical i els arranjaments del compositor cassanenc Marc Mas i una formació de sextet amb piano (Marc Mas), la contrabaixista, Mònica Serra i un fantàstic quartet de corda, encapçalat pel 1r violí, Francesc Descargues”.

En el seu darrer disc moltClara ja s’intuia un tastet del que la lletrista i cantautora volia fer amb el seu següent disc en els temes de La pell freda  i El Dia que Coneguis el Mar, que també seran a L’Altra Cara de l’Havanera.

 

Per a més informació:

Premsa i management: Eva Arderiu – Telèfon: 686 37 07 93 Correu: eva.arderiu@periodistes.org Web:  www.moltclara.cat


 

LA PERIODISTA I CANTAUTORA GARROTXINA, CLARA, PRESENTA EL VIDEOCLIP DEL SEU TERCER SENZILL, “LA MANDRA”

 

  • El videoclip, dirigit pel jove realitzador Juanjo López, s’ha gravat íntegrament a la zona volcànica de Sant Joan les Fonts
  • A ‘La Mandra’ la cantant garrotxina està acompanyada per la veu càlida de la seva filla Maria
  • El tema s’inclou dins del seu segon treball discogràfic, “moltclara”, que està format per 12 temes inèdits
  • Clara presentarà el seu nou disc “moltClara” al Festival Musicant de Campllog, el pròxim 30 d’agost.

 

Girona, juliol de 2016. La cantautora i periodista de Sant Joan les Fonts, Clara Sánchez-Castro Bonfill presenta el videoclip del seu tercer senzill, La Mandra. El tema, inclòs en el seu segon treball discogràfic moltclara, s’ha gravat íntegrament a la zona anomenada de Les tres colades, dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrtoxa: el Boscarró i  el Molí Fondo, l’indret a tocar el riu Fluvià on s’han descobert recentment els blísters, una de les formacions volcàniques inèdites i úniques arreu de Catalunya.

Amb aquest tercer videoclip, dirigit pel jove realitzador Juanjo López, la cantant garrotxina ha volgut arrelar-se al territori que l’ha vist néixer i créixer. “Els que vivim a comarques gironines tenim la sort de comptar amb un entorn espectacular tant de mar, com de muntanya, que no té res a envejar a cap altre indret del món. El lloc on neixes, el teu paisatge vital et marca i ajuda a configurar part del teu caràcter com a persona. Amb La Mandra he volgut mostrar els meus orígens. L’aigua, l’aire i la força dels volcans que defineixen Sant Joan les Fonts han anat forjant el meu caràcter des de petita” explica la Clara, que afegeix: “amb el videoclip de La Mandra he volgut aprofitar el nostre patrimoni natural. El meu poble, Sant Joan Les Fonts, forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i amaga uns paisatges meravellosos que s’han de descobrir. Concretament a la zona de El Molí Fondo hi ha una cascada preciosa amb blísters de basalt únics al nostre país.”  La Mandra és una cançó de ‘bon rotllo’ amb tons jazzístics fàcils de digerir amb la calor de l’estiu. Per això  al costat de la cascada hi vam col·locar una butaca del S.XIX cedida per l’amic i artista garrotxí Narcís Coderch, ella és també la gran protagonista. Família i amics de Sant Joan Les Fonts completen el videoclip amb imatges molt naturals, deixant anar somriures sincers i còmplices amb la temàtica de la  cançó i amb l’entorn.

El disc

El nou disc moltClara (Temps Record), és un projecte molt personal i heterodox compost per diferents gèneres musicals. Des del rap, el folk, el pop,  passant per la balada més íntima i tocant, de nou, el gènere de l’havanera, és un treball sense normes pensat per consumir com una llista de l’Spotify. “És  una barreja de tots els estils musicals que durant anys he escoltat com una adicta.

El resultat és un disc heterogeni i esbojarrat, intens, imprevisible, apassionat, sincer, delicat, dramàtic i alegre. Totes les cares del seu calidoscopi interior”, explica la mateixa autora.

De la mà de la discogràfica Temps Record i sota la direcció musical del cassanenc Marc Mas, que també ha fet els arranjaments, moltClara s’ha enregistrat aquest estiu als Estudis 44.1 d’Aiguaviva. En la gravació del disc, Mas toca el piano i l’acompanyen el percussionista Enric Canada, el baixista Pedrito Martínez, el guitarra Jordi Aguilar i el quartet de corda Mare Nostrum Musicae format per Fréderic Descargues (1er.violí), Eszter Schütz (2on violí), Joan Felix (Viola) i François Ragot (Cello). Tots els temes són originals de la Clara, lletra i música, excepte les havaneres on ha tornat a fer tàndem amb el mestre Antoni Mas Bou.

La periodista que escriu cançons

La cantautora i periodista garrotxina, Clara Sánchez-Castro Bonfill, escriu cançons, pensa melodies i les canta. Això és que explica la mateixa Clara en el Making Off de la gravació del disc moltClara (Temps Record), editat per Jordi Vilar (Ottokar editora audiovisual) i amb imatges de David Sánchez (Bluebeat projectes audiovisuals). Una carta de presentació on la Clara explica la relació que hi ha entre el seu ofici de periodista i el de cantautora.

“Amb el disc moltClara he volgut mostrar tot el que tenia a dintre adormit i que he fet despertar, com un volcà, com desperta el mar la tramuntana”, explica l’autora fent un paral·lelisme amb els seus orígens garrotxí i altempordanès.

 

Buscant complicitats

A moltClara (Temps Record) la cantautora ha buscat la complicitat d’altres artistes que l’ajudessin a expressar el seu univers musical. Així, no només fa duet amb el raper Saiko al primer single, Respira, sinó que també fa tàndem amb el cantautor de la bisbal Miquel Abras a la balada pop L’amor líquid, i amb la seva filla Maria a La Mandra. “Aquest disc és meitat Clara i meitat moltClara, la meva part més dolça i la meva part més canyera, que no havia ensenyat encara en el meu primer disc Autoretrat.

La Clara també ha volgut fer partíceps els seus companys periodistes. En aquest sentit, la fotografia de portada i totes les del disc són del fotoperiodista Eddy Kelele, i tant el making off com els videoclips els signen companys seus del sector audiovisual. “Només fent xarxa, intercanviant talent, es pot tirar endavant un projecte com aquest”, puntualitza la Clara.

Després de l’Auditori Viader de Girona,  la sala Luz de Gas, de Barcelona, la Sala Torín d’Olot, el Festival Strenes, de Girona i diferents concerts en petit format arreu de comarques gironines la cantautora i periodista presentarà el seu nou disc “moltClara” al Festival Musicant de Campllong, el pròxim 30 d’agost. Per a l’ocasió comptarà amb la formació de 8 músics que varen ser a la gravació de disc: la banda habitual dirigida pel compositor i pianista cassanenc Marc Mas, i el quartet de corda Mare Nostrum Musicae.

 

Links d’Interès:

Videoclip de La Mandra: https://www.youtube.com/watch?v=16qpB9BJD_I

Link de l’Àlbum moltClara: http://youtu.be/NqFnlJn89a8

Web del disc: www.moltclara.cat

 

                               Per a més informació: Premsa: Eva Arderiu – Telèfon: 686370793

Correu: eva.arderiu@periodistes.org claramoltclara@gmail.com  Web:  www.moltclara.cat

 


 

NOTA DE PREMSA CONCERT-PRESENTACIÓ BARCELONA

LA PERIODISTA I CANTAUTORA GIRONINA, CLARA, TREU AL MERCAT EL SEU SEGON DISC, moltClara: “UN DISC PASSIONAL, DELICAT I HETEROGENI QUE EMOCIONA DES DE LA PRIMERA CANÇÓ”

El primer single “Respira” ja és a les xarxes en format videoclip i el segon single, “L’Amor líquid” sortirà a partir del desembre

• moltClara es presentarà a la Sala Luz de Gas, el pròxim dilluns 14 de desembre en un concert obert al públic i també pel Club TR3SC
• El segon treball de la Clara, que presenta la discogràfica Temps Récord, està format per 12 temes inèdits
• Compta amb la col.laboració del cantautor Miquel Abras, a “L’Amor líquid”, del raper gironí, Saiko, a “Respira” i de la veu càlida de la seva filla Maria, a “La Mandra”
• Un disc heterodox pensat per escoltar com una llista de l’Spotify

Girona, novembre de 2015. El nou disc de la Clara, moltClara (Temps Record), és un projecte molt personal i heterodox compost per diferents gèneres musicals. Des del rap, el folk, el pop, passant per la balada més íntima i tocant, de nou, el gènere de l’havanera, és un treball sense normes pensat per consumir com una llista de l’Spotify. “És una barreja de tots els estils musicals que durant anys he escoltat com una adicta. El resultat és un disc heterogeni i esbojarrat, intens, imprevisible, apassionat, sincer, delicat, dramàtic i alegre. Totes les cares del seu calidoscopi interior”, explica la mateixa autora.
De la mà de la discogràfica Temps Record i sota la direcció musical del cassanenc Marc Mas, que també ha fet els arranjaments, moltClara s’ha enregistrat aquest estiu als Estudis 44.1 d’Aiguaviva. En la gravació del disc, Mas toca el piano i l’acompanyen el percussionista Enric Canada, el baixista Pedrito Martínez, el guitarra Jordi Aguilar i el quartet de corda Mare Nostrum Musicae format per Fréderic Descargues (1er.violí), Eszter Schütz (2on violí), Joan Felix (Viola) i François Ragot (Cello). Tots els temes són originals de la Clara, lletra i música, excepte les havaneres on ha tornat a fer tàndem amb el mestre Antoni Mas Bou.
RESPIRA, el primer single
El primer single compta amb la producció musical del músic i realitzador Javier García, que també signa la direcció del videoclip. Un tema sorprenent on la Clara barreja el seu univers melòdic amb el del rap del gironí SAIKO. Una fusió que també s’escenifica en el videoclip, mesclant imatges d’un entorn industrial amb les d’un camp de blat a la posta de sol. Un crit a la vida i a activar la força interior per aconseguir les teves metes.

La periodista que escriu cançons
La cantautora i periodista garrotxina, Clara Sánchez-Castro Bonfill, escriu cançons, pensa melodies i les canta. Això és que explica la mateixa Clara en el Making Off de la gravació del disc moltClara (Temps Record), editat per Jordi Vilar (Ottokar editora audiovisual) i amb imatges de David Sánchez (Bluebeat projectes audiovisuals). Una carta de presentació on la Clara explica la relació que hi ha entre el seu ofici de periodista i el de cantautora.
Buscant complicitats
A moltClara (Temps Record) la cantautora ha buscat la complicitat d’altres artistes que l’ajudessin a expressar el seu univers musical. Així, no només fa duet amb el raper Saiko al primer single, RESPIRA, sinó que també fa tàndem amb el cantautor de la bisbal Miquel Abras a la balada pop L’AMOR LÍQUID, i amb la seva filla Maria a LA MANDRA. “Aquest disc és meitat Clara i meitat moltClara, la meva part més dolça i la meva part més canyera, que no havia ensenyat encara en el meu primer disc AUTORETRAT.”
La Clara també ha volgut fer partíceps els seus companys periodistes. En aquest sentit, la fotografia de portada i totes les del disc són del fotoperiodista Eddy Kelele, i tant el making off com els videoclips els signen companys seus del sector audiovisual. “Només fent xarxa, intercanviant talent, es pot tirar endavant un projecte com aquest”, puntualitza la Clara.
moltClara és presenta en concert el dilluns 14 de desembre a la Sala Luz de Gas de Barcelona i el dissabte 9 de gener a la Sala Torín d’Olot. “És tot el que tenia a dintre adormit i que he fet despertar, com un volcà, com desperta el mar la tramuntana”, conclou l’autora fent un paral•lelisme amb els seus orígens garrotxí i altempordanès.
Enllaços:
• Per escoltar el disc a Spotify, veure les xarxes socials, vídeos, fotos, bio, etc:
www.moltclara.cat

• Primer single Respira a Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=YBPat8eW9I8ç
• En alta definició Respira:
https://www.dropbox.com/s/j9s36jysem47psn/Clara_Saiko_RESPIRA_DNxHD.mov?dl=0
https://www.dropbox.com/s/nv20onuy5034igd/Clara_Saiko_RESPIRA_DVD.avi?dl=0
• Making Off “moltClara, la periodista que escriu cançons”:
https://www.youtube.com/watch?v=cXSsHA3jFuU

Per a més informació:

Premsa: Eva Arderiu – Telèfon: 686 37 07 93 Correu: eva.arderiu@periodistes.org clara@moltclara.cat Web: www.moltclara.cat


 

NOTA DE PREMSA CONCERT-PRESENTACIÓ GIRONA

LA PERIODISTA I CANTAUTORA GIRONINA, CLARA, TREU AL MERCAT EL SEU SEGON DISC, moltClara: “UN DISC PASSIONAL, DELICAT I ECLÈCTIC QUE EMOCIONA DES DE LA PRIMERA CANÇÓ”

El primer single “Respira” ja és a les xarxes en format videoclip i el segon single, “L’Amor líquid” sortirà a partir del gener

  • moltClara es presentarà el divendres 16 d’octubre a l’Auditori de la Casa de Cultura, de Girona
  • El segon treball discogràfic de la Clara està format per 12 temes
  • Compta amb la col.laboració del cantautor Miquel Abras, a “L’Amor líquid”, del raper gironí, Saiko, a “Respira” i de la veu calida de la seva filla Maria, a “La Mandra”
  • Un disc heterodox pensat per escoltar com una llista de l’Spotify

Girona, 5 d’octubre de 2015. El nou disc de la Clara, moltClara, és un projecte molt personal i heterodox compost per diferents gèneres musicals. Des del rap, el folk, el pop,  passant per la balada més íntima i tocant, de nou, el gènere de l’havanera, és un treball sense normes pensat per consumir com una llista de l’Spotify. “És  una barreja de tots els estils musicals que durant anys he escoltat com una adicta. El resultat és un disc heterogeni i esbojarrat, intens, imprevisible, apassionat, sincer, delicat, dramàtic i alegre. Totes les cares del seu calidoscopi interior”, explica la mateixa autora.

Sota la direcció musical del cassanenc Marc Mas, que també ha fet els arranjaments, moltClara s’ha enregistrat aquest estiu als Estudis 44.1 d’Aiguaviva. En la gravació del disc, Mas toca el piano i l’acompanyen el percussionista Enric Canada, el baixista Pedrito Martínez, el guitarra Jordi Aguilar i el quartet de corda Mare Nostrum Musicae format per Fréderic Descargues (1er.violí), Eszter Schütz (2on violí), Joan Felix (Viola) i François Ragot (Cello). Tots els temes són originals de la Clara, lletra i música, excepte les havaneres on ha tornat a fer tàndem amb el mestre Antoni Mas Bou.

RESPIRA, el primer single

El primer single compta amb la producció musical del músic i realitzador Javier García, que també signa la direcció del videoclip. Un tema sorprenent on la Clara barreja el seu univers melòdic amb el del rap del gironí SAIKO. Una fusió que també s’escenifica en el videoclip, mesclant imatges d’un entorn industrial amb les d’un camp de blat a la posta de sol. Un crit a la vida i a activar la força interior per aconseguir les teves metes.

La periodista que escriu cançons

La cantautora i periodista garrotxina, Clara Sánchez-Castro Bonfill, escriu cançons, pensa melodies i les canta. Això és que explica la mateixa Clara en el Making Off de la gravació del disc moltClara, editat per Jordi Vilar (Ottokar editora audiovisual) i amb imatges de David Sánchez (Bluebeat projectes audiovisuals). Una carta de presentació on la Clara explica la relació que hi ha entre el seu ofici de periodista i el de cantautora.

Buscant complicitats

A moltClara la cantautora ha buscat la complicitat d’altres artistes que l’ajudessin a expressar el seu univers musical. Així, no només fa duet amb el raper Saiko al primer single, RESPIRA, sinó que també fa tàndem amb el cantautor de la bisbal Miquel Abras a la balada pop L’AMOR LÍQUID, i amb la seva filla Maria a LA MANDRA. “Aquest disc és meitat Clara i meitat moltClara, la meva part més dolça i la meva part més canyera, que no havia ensenyat encara en el meu primer disc AUTORETRAT.”

La Clara també ha buscat la complicitat dels seus companys periodistes, així la fotografia de portada i totes les del disc són del fotoperiodista Eddy Kelele, i tant el making off com els videoclips els signen companys seus del sector audiovisual. “Només fent xarxa, intercanviant talent, es pot tirar endavant un projecte com aquest”, puntualitza la Clara.

moltClara és presenta en concert el divendres 16 d’octubre a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona i el dissabte 9 de gener a la Sala Torín d’Olot. “És tot el que tenia a dintre adormit i que he fet despertar, com un volcà, com desperta el mar la tramuntana”, conclou l’autora fent un paral·lelisme amb els seus orígens garrotxí i altempordanès.

Enllaços:

  • Per escoltar el disc a Spotify:

https://open.spotify.com/album/2sZ6sq4OlBunm79Wy1KHrF

 

  • Primer single Respira a Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=YBPat8eW9I8ç

  • En alta definició Respira:

https://www.dropbox.com/s/xshg8zt1juwt043/Clara_Saiko_RESPIRA_DVD.avi?dl=0

https://www.dropbox.com/s/mat0wv2th02lcsz/Clara_Saiko_RESPIRA_DNxHD.mov?dl=0

  • Making Off “moltClara, la periodista que escriu cançons”:

https://www.youtube.com/watch?v=cXSsHA3jFuU

  • Pàgina Web de molClara

www.moltclara.cat

Per a més informació:

Premsa: Eva Arderiu – Telèfon: 686 37 07 93 Correu: eva.arderiu@periodistes.org

clara@moltclara.cat  Web:  www.moltclara.cat


 

LA PERIODISTA I CANTAUTORA GIRONINA, ‘CLARA’ i L’AGÈNCIA DE FOTONOTÍCIES ICONNA ES FUSIONEN EN EL VIDEOCLIP ‘TOSSUDAMENT DOLÇA’, UN RETRAT EMOTIU QUE MOSTRA EL PROCÉS DES D’UNA VISIÓ GIRONINA

 

La cançó ‘Dolça’, inclosa en el nou disc moltClara i les fotografies de l’exposició itinerant ‘Tossudament’ conformen un treball únic i conmovedor

 

Girona, 10 de setembre de 2015. El pròxim 11 de setembre les xarxes socials serviran de plataforma per presentar el videoclip TOSSUDAMENT DOLÇA, un treball d’amor a Catalunya on els periodistes gironins mostren de manera molt gràfica i emotiva, el procés català. La cançó Dolça forma part de moltClara, el darrer treball discogràfic de la cantautora i periodista garrotxina, Clara, que es presentarà el proper 16 d’octubre, a la Casa de Cultura de Girona. El disc moltClara sortirà a venda a partir de l’1 d’octubre a les plataformes digitals. Les imatges són de l’exposició itinerant en què l’Agència de Fotonotícies ICONNA documenta els cinc grans moments d’efervescència cívica i política que s’han viscut a Catalunya des del 2012 per reivindicar el dret a decidir lliurement el seu futur. I ho fan amb una visió gironina, amb fotografies de Jordi Ribot Puntí, Joan Castro i Rubèn Garcia Carballo.

 

El videoclip, editat per David Sánchez, de Bluebeat projectes audiovisuals, sobrevola el procés a través de fotos impactants i emotives que acompanyen la veu dolça de Clara en una cançó d’amor a Catalunya, que bressola amb calidesa el dret a decidir lliurement del poble català. Tot plegat es reforça amb la bellesa i la potència de les imatges aèries cedides pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

 

La periodista i cantautora explica que ‘Dolça és una cançó d’amor a la meva terra i me la vaig imaginar com si fos una dona petita i delicada, però que esdevé forta com una roca en els moments importants’. La lletra i la música de Dolça, encaixen a la perfecció amb les imatges impactants i emotives de l’exposició Tossudament  que actualment es pot veure a Perpinyà.

Aquest videolip pretén ser un retrat sonor i emotiu del procés que es viu en molts sectors de la societat catalana que reclamen el dret del poble català a decidir el futur del país des de l’exercici de la democràcia i la llibertat, amb ple coneixement. L’Agència ICONNA va començar a treballar en aquest tema amb la Diada del 2012  i amb la gran manifestació que va omplir el centre de Barcelona, amb milers i milers de senyeres i estelades. Precisament va ser aquell mateix any quan la Clara va escriure la lletra i la música de la cançó Dolça.

 

Enllaç Tossudament Dolça

https://www.youtube.com/watch?v=FxxkOcQDaKk&feature=youtu.be

 

Per a més informació:

www.moltclara.cat ; www.iconna.catwww.bluebeat.tv

Premsa: Eva ArderiuTelèfon: 686 37 07 93 Correu: eva.arderiu@periodistes.org


 

 

 “moltClara ÉS UN DISC PASSIONAL, DELICAT I ECLÈCTIC QUE EMOCIONA DES DE LA PRIMERA CANÇÓ”

  • El segon treball discogràfic de la Clara està format per 12 temes i veurà la llum l’octubre del 2015
  • Compta amb la col.laboració del cantautor Miquel Abras, a “L’Amor líquid”, del raper gironí, Saiko, a “Respira” i de la veu càlida de la seva filla Maria a “La Mandra”
  • Un disc heterodox pensat per escoltar com una llista de l’Spotify

Girona, juny de 2015. Les noves tecnologies han inspirat el fil conductor de moltClara, un projecte molt personal i heterodox compost per diferents gèneres musicals. Des del rap, el folk, el pop,  passant per la balada més íntima i tocant, de nou, el gènere de l’havanera, és un treball sense normes pensat per consumir com una llista de l’Spotify. “És  una barreja de tots els estils musicals que durant anys he escoltat com una addicta. El resultat és un disc heterogeni i esbojarrat, intens, imprevisible, apassionat, sincer, delicat, dramàtic i alegre. Totes les cares del seu calidoscopi interior”, explica la mateixa autora al seu blog

Sota la direcció musical del cassanenc Marc Mas, que també ha fet els arranjaments, moltClara s’ha enregistrat aquest dies als estudis 44.1 d’Aiguaviva. En la gravació del disc, Mas toca el piano i l’acompanyen el percussionista Enric Canada, el baixista Pedrito Martínez, el guitarra Jordi Aguilar i el quartet de corda Mare Nostrum Musicae format per Fréderic Descargues (1er.violí), Eszter Schütz (2on violí), Joan Felix (Viola) i François Ragot (Callo). Tots els temes són originals de la Clara, lletra i música, excepte les havaneres on ha tornat a fer tàndem amb el mestre Antoni Mas Bou.

La periodista que escriu cançons

La cantautora i periodista gironina, (Sant Joan les Fonts, 1972) Clara Sánchez-Castro Bonfill, escriu cançons pensa melodies i les canta. Bàsicament es considera lletrista. “Una prolongació artística del meu ofici de periodista, que en essència persegueix exactament el mateix: explicar històries interessants i en dosis molt concentrades, com un elixir”. Ara ja fa tres anys del seu primer treball discogràfic, Autoretrat , un selfie musical o, com diu ella mateixa, “la meva vida posada en solfa”.

moltClara és un treball rellevant, extraordinari i curiós, com una bona notícia. Però, en aquest cas,  es planteja preguntes que es resolen amb els cinc sentits. “És tot el que tenia a dintre adormit i que he fet despertar, com un volcà, com desperta el mar la tramuntana”, conclou l’autora.

Premsa: Eva Arderiu – Telèfon: 686 37 07 93    Correu: eva.arderiu@periodistes.org

Web:  www.moltclara.cat


 

facebooktwitteryoutubefacebooktwitteryoutube